ابعاد فرش 9 متری چنده؟

ابعاد فرش 9 متری

ابعاد فرش ۹ متری یکی از محبوب‌ترین ابعاد در فرش‌های ماشینی و دست بافت است که جزء ابعاد پرفروش در بازار ایران است. این نوع فرش با ابعاد ۲٫۵ متر در ۳٫۵ مترکه به آن فرش ۹ متری  می گویند.  این فرش به عنوان یکی از ابعاد مناسب برای اتاق‌های معمولی در خانه‌ها شناخته می‌شود و جایگاه ویژه‌ای در دکوراسیون داخلی خانه‌ها دارد. اما در این پست ما صرفا به معرفی ابعاد فرش 9 متری بسنده نمی کنیم و تمام ابعاد فرش را مورد بررسی قرار خواهیم داد پس با باغ سلامتی همراه باشید. اگر قصد خرید فرش ایرانی دارید پست راهنمای خرید بهترین فرش ایرانی را از دست ندهید.

این شانه فرش چیست که انقدر مهم هست در خرید فرش؟

خیلی ها تصور می کنند هر چقدر شانه و تراکم فرش بیشتر باشد، کیفیت و زیبایی فرش هم بیشتر خواهد بود. ولی باید بدانید که این دو مقوله از هم جدا هستند و کیفیت ارتباط زیادی به شانه فرش ندارد.
حال به بررسی کامل شانه و تراکم فرش 9 متری می پردازیم تا بتوانید به راحتی تشخیص بدید که کدام فرش مناسب شما و بودجه شماست.

شانه فرش چیست؟

به تعداد گره هایی که در 1 متر از عرض فرش قرار می گیرد شانه فرش می گویند. که با واحد شانه در فرش مشخص می‌شود. برای‌ مثال فرش 700 شانه یعنی اینکه در هر متر از عرض فرش برابر حدود 700 گره بافته شده است. در بازار شانه های مختلفی وجود دارد برخی از شانه‌های رایج در بازار ایران بازار عبارتند از فرش 500 شانه ایرانی فرش 700 شانه فرش 1000 شانه فرش 1200 شانه و 1500 شانه. این ابعاد می تواند فرش های ماشینی را هم در بر بگیرد.

شانه فرش چیست؟

تراکم بافت فرش چیست؟

معمولا به تعداد از گره هایی که در 1 متر از طول فرش بافته می شود تراکم فرش می گویند. برای مثلاً فرشی را با تراکم 2550 در نظر بگیرید، در این فرش در 1 متر از طول فرش معادل حدودا 2550 گره بافته وجود دارد. تراکم‌های زیادی مانند شانه در بازار ایران معامله می شوند که برخی از رایج ترین های آن ها در بازار عبارتند از: 2550، 3000، 3600 و 4500 گره. تراکم طولی فرش ها مخصوصا در روش‌های تولید فرش های ماشینی با همدیگر تفاوت های قابل توجهی دارد.

نحوه تشخیص شانه فرش و تراکم در فرش های دستبافت و ماشینی

برای اندازه‌گیری تعداد گره‌ها در یک متر مربع از عرض و طول فرش، می‌توانیم به‌صورت زیر عمل کنیم:

1. برای صحت تراکم و شانه فرش، در یک متر مربع از عرض، باید ۷۰۰ گره و در یک متر مربع از طول، باید ۲۵۵۰ گره داشته باشیم.

2. در روش دوم تعداد گره‌ها را در ۱ یا ۱۰ سانتی‌متر اندازه‌گیری کرده و سپس آن را در مقیاس مترمربع ضرب کنیم تا تعداد گره‌ها در یک متر به‌دست آید.

پس متوجه شدیم که شانه و تراکم بیشتر در یک فرش باعث استفاده از نخ‌های ریزتر می‌شود که ریزبافتی زیباتری به فرش می‌بخشد. از طرف دیگر، شانه و تراکم کمتر در فرش، باعث استفاده از نخ‌های درشت‌تر می‌شود که فرشی با ریز بافتی کمتری ایجاد می‌کند.
اما این مسئله به تنهایی نشان‌دهنده کیفیت بالا یا پایین فرش نیست؛ زیرا معیارهای دیگری برای ارزیابی کیفیت وجود دارد، از جمله:

نشان استاندارد، وزن فرش دست بافت، جنس نخ خاب فرش، جنس نخ پود، دستگاه بافت، و غیره. این عوامل در مرغوبیت و کیفیت نهایی فرش نقش مهم تری از شانه و تراکم دارند.

مطلب مرتبط:  بهترین روش تمیز کردن مبل پارچه ای از لکه های مختلف چیست؟

چه نوعی از ابعاد فرش 9 متری خریداری کنیم؟

چه نوعی از ابعاد فرش 9 متری خریداری کنیم؟

بنا به سلیقه و بودجه ای که در نظر گرفته اید ، ابتدا باید ابعاد مد نظر را انتخاب کنید که چه نوع ابعاد از فرش 9 متری می خواهید؟ مربعی نیاز دارید یا مستطیلی؟ حال باید یکسری فاکتور ها را برای خودتان مشخص کنید از جمله اینکه:

  1. فرشی می خواهید که سر نخورد و قرص و محکم سرجایش بنشیند،
  2. فرشی می خواهید که نرم باشد مخصوصا اگر برای اتاق کوک می خواهید بخرید،
  3. فرش کم وزنی نیاز دارید تا به راحتی بتوانید بشوید،
  4. فرش زیر بافت نیاز دارید تا برای حال و نشیمن که همیشه تو دید هست پهن کنید،
  5. فرش 9 متری می خواهید که باریک باشد و به راحتی بشود زیر مبل و یخچال جا کرد،
  6. وضوح نقش و نگار و ریز بافت بودن برایتان در اولویت هست،
  7. ماندگاری بیشتر و مقاومت بالا در برابر شستشوی زیاد برایتان مهم هست،
  8. قیمت، رنگ و طرح، شهر و بافنده و همچنین جنس نخ های به کار رفته را باید در نظر گرفت و در نهایت اقدام به انتخاب فرش 9 متری گرفت.

کدام سایز فرش برای من مناسب است؟

با توجه با موارد بالا معمولا فرش های تراکم بالا با شانه بالا زیباتر و وضوح تصویری بالاتری دارند، باریک تر هستند، قیمت بالاتری دارند، سفت تر هستند و به دلیل تراکم بالا وزن بالاتری دارند و حمل و نقل و شستشوی آنها مشکل هست.

برعکس فرش هایی با ابعاد 9 متری که درشت بافت تر با شانه کم تر باشد، سبک تر با ضخامت بالاتر که باعث می شود زیر پایتان نرم تر باشد. این نوع فرش ها قیمت مناسب تری دارند و برای اتاق خواب که وقت بیشتری در آن می گذرانید ایده آل تر هستند.
کاربرد اصلی فرش با ابعاد 9 متری برای کجاست؟

کدام سایز فرش برای من مناسب است؟

معمولا ابعاد مشخصی مثل فرش 9 متری برای محیط هایی با طول عرض 3در 3 یا 2.5 در 3.5 استفاده می شوند. همچنین برای محیط های بزرگ مثل پذیرایی برای اینکه بشود به راحتی شستشو فرش ها را انجام داد، از چندین فرش 9 متری با طرح های یکسان و یا حتی یک تیکه استفاده می شود.

شما می توانید در صورت که مشکلی با هزینه آن ندارید فضای مد نظر را اندازه بگیرید و به صورت سفارشی برایتان فرش ببافند. مثلا حال شما نیاز به 4 تا فرش 9 متری دارد شما می توانید یک عکس یا طرح واحد را بدهید تا به صورت پازل برایتان ببافند که وقتی کنار هم چیده می شوند تصویر مد نظر شما را ایجاد کنند. یا 4 تا فرش با طرح های یکسان بگیرید و کنار هم بچینید.

چگونه مساحت فرش را اندازه گیری کنیم؟

در اندازه‌گیری ابعاد فرش باید به واحد متر توجه شود، برای این منظور استفاده از متر های نواری و پارچه ای بهتر است. برای اندازه‌گیری دقیق ابعاد فرش، ابتدا فرش را بر روی سطح صافی پهن می‌کنیم تا هیچ چین یا چروکی نداشته باشد و کاملا به کف سطح چسبیده باشد. در صورتی که فرش ابعاد بزرگتر از 6 متر مربع داشته باشد، سه قسمت از عرض یا طول آن یعنی کناره‌ها و وسط را اندازه‌گیری کرده و میانگین آن‌ها را محاسبه می‌کنیم. اما اگر فرش ابعاد بیشتر از 3 در 4 متر یا طول بیشتر از 4 متر داشته باشد، از پنج قسمت یا بیشتر، عرض فرش را اندازه‌گیری و میانگین می‌گیریم.

لازم به ذکر است که در اندازه‌گیری طول و عرض فرش، قسمت ریشه‌ها و گلیم بافت فرش به عنوان ابعاد محاسبه نمی‌شود، مگر اینکه قسمت گلیم فرش دارای طرح و نقش برجسته و خاص باشد. همچنین برای اندازه‌گیری عرض فرش ها، قسمت شیرازه به عنوان عرضی از فرش در نظر گرفته نمی‌شود. برای تعیین ضخامت فرش، فقط قطر پرز بالای سطح زیرین فرش در نظر گرفته می‌شود یعنی بخش پرز ها که بالا آمده اند.

ابعاد استاندارد فرش ماشینی

با توجه به تغییر اندازه خانه‌ها و زندگی در فضاهای کوچک‌تر، انتخاب اندازه مناسب فرش بسیار حائز اهمیت است. در فرش ماشینی نیز استانداردهایی وجود دارد. ابعاد پراستفاده برای فرش‌های ماشینی عبارتند از 6 متر مربع، 9 متر مربع و 12 متر مربع.

ابعاد استاندارد فرش ماشینی

ابعاد فرش 12 متری

این فرش شکل مستطیلی دارد و طول آن 4 متر و عرض آن 3 متر می‌باشد.

ابعاد فرش 9 متری

این فرش نیز شکل مستطیلی دارد و طول آن 3.5 متر و عرض آن 2.5 متر است.

ابعاد فرش 6 متری

فرش 6 متری همچنین مستطیلی شکل است و طول آن 3 متر و عرض آن 2 متر می‌باشد.

علاوه بر موارد بالا ابعاد زیر نیز برای فرش موجود است:

کلگی:  فرش‌هایی با ابعاد: 1.5×3 مترمربع، 1.7×3 مترمربع و 2.7×3 مترمربع

کناره: این نوع از فرش‌ها معمولاً برای استفاده در راهروها و راه‌پله‌ها استفاده می‌شود. عرض این فرش‌ها در حدود 1.70 متر و طول آن‌ها بین 3 تا 15 متر است.

  • کناره فرش 4 متری: 1 در 4 متر
  • کناره فرش 3 متری: 1 در 3 متر
  • کناره فرش 2 متری: 1 در 2 متر
  • کناره فرش 1.5 متری: 1 در 1.5 متر

ذرع و نیم:  فرش‌هایی با ابعاد: 1.5×1 مترمربع گفته می‌شد.

پشتی‌ها: فرش‌هایی که مساحت آن‌ها کمتر از یک مترمربع باشد و ابعاد متداول پشتی‌ها: 90×60 سانتی‌متر مربع

پادری: کوچک ترین فرش که به‌اندازه پاگرد در بافته می‌شود. 50 در 80 سانتی متر یا 50 در 100 سانتی متر

ابعاد فرش 9 متری برای پذیرایی و اتاق ناهارخوری

ابعاد فرش 9 متری برای حال و پذیرایی بهتر هست مستطیلی و ریز بافت با شانه بالا باشد، چرا که همیشه در چشم هست و هر مهمانی که وارد حال می شود ابتدا محو نگاه فرش و جزئیات آن می شود. از آنجایی که حال و پذیرایی برای مهمانی ها و شرایط پذیرایی است، نازک بودن یا سنگین بودن نباید مد نظر باشد و بیشتر باید روی ریز بافت بودن با شانه بالا و وضوح نقش و نگار آن مانور داد.فرش هایی با ابعاد 3 × 2 متر، 5/3 × 5/2 متر، 4 × 3 متر و 4 × 6 متر برای سالن‌های پذیرایی مناسب هستند و در ابعاد کوچک‌تر مناسب اتاق‌های خواب قرار می‌گیرند.

ابعاد فرش 9 متری برای پذیرایی و اتاق ناهارخوری

  • فرش ابعاد 2.50 × 1.50 متر در یک اتاق نشیمن با ابعاد 3.5 × 3 متر یا کوچک تر بهترین عملکرد را دارد.
  • یک فرش به ابعاد 3 × 2 متر به راحتی در یک اتاق به ابعاد 4 × 3 متر یا کمی بزرگ تر جای می گیرد.
  • فرش با ابعاد 3.5 × 2.5 یا 4 × 3 کاملاً در یک اتاق نشیمن با ابعاد 4 × 3 متر یا بزرگ تر جلوه بهتری دارد.

اندازه مناسب فرش برای اتاق خواب

اندازه مناسب فرش برای اتاق خواب

برای انتخاب فرش برای اتاق خواب به چند نکته توجه داشته باشید:

  1. اتاق جایی است زیاد در آن وقت می گذرانید و فرش آن سریع تر کثیف می شود، درنتیجه یا باید ابعاد کوچک تری بگیرید یا فرش کم وزن تری تهیه کنید تا شستشوی آن دشوار نباشد.
  2. توجه کنید که رفتن فرش زیر تخت خواب نه تنها زیبایی اتاق را افزایش می‌دهد بلکه برای استراحت پاها هنگام نشستن و بیدار شدن نیز مفید است. ولی این را هم در نظر داشته باشد که تمیز کردن و جابجایی آن بعدا ممکن است مشکلاتی به وجود آورد.
  3.  علاوه بر سایز از فرش با رنگ زمینه روشن استفاده کنید تا فضا بزرگ تر به نظر برسد، یا در صورت استفاده از رنگ‌های تیره، سعی کنید رنگی متناقض با تخت خواب و دیوار ها انتخاب کنید تا به چشم بیاد.
  4.  در اتاق کودک از سایز های کوچک تر و سبک تر استفاده کنید. سعی کنید فرشی با ضخامت بالا تهیه کنید چرا که بچه ها عاشق بالا پایین پریدن هستند و هزاران بار به زمین می خورند، فرش ضخیم نرم تر هست و باعث میشه آسیبی به فرزندتان وارد نشود.
  5.  در محیط کوچک اتاق ها نیز استفاده از فرش 9 متری مخصوصا ابعاد مستطیلی آن رایج است.
  6. ابعاد مناسب برای فرش جلوی تخت شامل ۲۰/۲ × ۴۰/۱ و ۵/۲ × ۵/۱ است که برای قرار گرفتن در جلو تخت یا در مرکز آشپزخانه مناسب هستند.
  7. برای اتاق هایی که دو طرف تخت خواب قرار گرفته و وسط خالی هستش فرش 1 در 1.5 یا کناره بهتره.
  8. برای اتاق های تک تخت استفاده از دو کناره برای اطراف تخت یا دو فرش 1.20 در 1.80 یا 1 در 1.5 گزینه بهتری هست.
  9. از فرش های دایره ای هم میشه با قطر 2.5 استفاده کرد.
  10. از فرش 2در 3 متر یا 1.20 در 1.80 میشه برای اتاق ها متوسط استفاده کرد.
  11. برای اتاق های بزرگ فرش 9 متری تا 6 متری گزینه خوبی است.

برای راهروها و ورودی ها فرش 9 متری مناسبه!؟

بستگی به فضای شما دارد، قطعا برای ورودی یک منزل 150 یا 200 متری این فرش بزرگ خواهد بود ولی برای یک ویلای مجلل که ورودی بزرگ تری دارد شاید مناسب تر باشد. معمولا ورودی اکثر خانه ها خالی می ماند در نتیجه برای راهرو و ورودی خانه استفاده از فرشی با اندازه کوچک به شکل گرد یا بیضی شکل گزینه بهتری است، زیرا این نوع فرش‌ها باعث می‌شوند فضای راهرو و ورودی شما جذاب‌تر و زیباتر به نظر برسد و از حالت ساده و خطی خارج بشود.

برای راهروها و ورودی ها فرش 9 متری مناسبه!؟

برای بخش ورودی منزل، فرش‌هایی با ابعاد حدود 80 سانتی‌متر عرض و طول 2.5 تا 3 متر معمولاً مناسب هستند. این اندازه‌ها برای بخشی که به شکل راهرو در نظر گرفته شده نیز گزینه مناسبی محسوب می‌شوند. مخصوصا برای راهرو ورودی سرویس و حمام. همچنین در صورت نیاز، می‌توانید از فرش های کوچک تر برای بخش جلوی درب استفاده کنید که دارای طرح های مشابه با طرح فرش اصلی تان هست. معمولا کناره برای راهرو و راه‌پله‌ها استفاده می‌شود و عرض آن از ۷۰/۱ تا ۵/۰ متر و طول آن‌ها نیز از ۱۰-۳ متر متغیر است.

ابعاد مناسب فرش برای آشپزخانه

هنگام خرید فرش برای آشپزخانه، نیاز است به چند تا سوال ساده پاسخ دهید:

آیا فرش باید تمام مساحت آشپزخانه را بپوشاند یا نه؟ چند فرش برای پوشاندن آشپزخانه لازم است؟ کف پوش آشپزخانه از چه جنسی است، سرامیک ، کاشی یا کچ؟ آیا از کابینت زمینی استفاده می کنید؟ این سوالات مهمی هستند که باید به آنها توجه کنید.
از آنجایی که کابینت‌ها جزء بخش‌های ثابت آشپزخانه هستند و قرار گرفتن فرش زیر آنها ممکن است باعث فروفتگی و شکستگی فرش در محل پایه‌های کابینت شود و همچنین بیرون کشیدن فرش برای شستشو با توجه به وزن زیاد کابینت نباید ابعاد فرش به گونه ای باشد که پایه های کابینت ها را در بر بگیرد.

ابعاد مناسب فرش برای آشپزخانه2

به دلیل آب ریزی زیاد در اطراف سینک و اجاق گاز، فرش زیر سینک نیاز بیشتری به شستشو دارد. بنابرین استفاده از پادری برای زیر سینک می‌تواند شستشوی فرش را آسان‌تر کند.
اندازه فرش آشپزخانه می تواند ابعادی از فرش 9 متری یا سایر سایز های موجود در بازار باشد. همچنین می توانید چندین سایز را هم ترکیب کنید: مثلا زیر میز غذاخوری 3در3 پهن کنید برای جلوی سینک از پادری استفاده کنید و یا چند فرش هم سایز کنار هم پهن کنید.

برای آشپزخانه بلند استفاده از کناره ایده آل تر است. برای آشپزخانه های کوچک فرش 1در 1.5 یا 1.5 در 2.25 بهترین گزینه است. برای آشپزخانه های بزرگ هم فرش 4 یا 6 متری مناسب است.

ابعاد مناسب فرش برای آشپزخانه

مطلب مرتبط: فرش آشپزخانه جدید چی بخرم؟

برای بالکن آپارتمان چه سایز فرشی بخریم؟

اکثر بالکن ها فضای کوچکی دارند و نیاز به فرش ندارد. اگر ساختمان شما بالکن بزرگی دارد و در معرض تابش مستقیم نور خورشید یا باران نیست می توانید از فرش هایی با ابعاد 2.3 در 3.5 ، فرش های 6 متری و یا فرش های مناسب راهرو که هم ارزان تر هستند و هم جابجایی راحت تری هم دارند استفاده کنید.

برای بالکن آپارتمان چه سایز فرشی بخریم؟

مطلب مرتبط: پرده اتاق کودک چی خوبه؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *