آخرین بروز رسانی در 2 تیر 1400
تمپر مت قهوه چیست؟ چه کاربردی دارد؟ لازمه ی تهیه یک قهوه ی اسپرسوی عالی چه با قهوه ساز حرفه ای و چه با موکاپات ، استفاده از تمپر مت قهوه است که در هر کافه ای باید وجود داشته باشد. بعضی از افراد هنگام درست کردن قهوه ی خود در منزل، برای فشرده کردن پودر قهوه از این وسیله ی کوچک اما کاربردی که به شکل گوشکوب است، استفاده می کنند. در ادامه شما را با نکات مهم برای خرید این وسیله و نحوه ی استفاده از آن آشنا می کنیم.
اصلا چرا باید قهوه فشرده شود؟ آیا فشرده شدن باعث خوش طعم شدن آن می شود؟
وقتی دانه های قهوه فشرده می شوند، فضای کمتری برای عبور آب و بخار آب می ماند و این باعث می شود تا آب نتواند سریع تر از لابه لای دانه های قهوه عبور کند و آن ها را درسته با خود بالا ببرد. آب مدت زیادی در لابه لای دانه ها مانده و دانه هارا در خود حل می کند. این امر موجب می شود تا پودر قهوه خود وارد فنجان نشود و فقط عصاره آن گرفته شود. برای داشتن یک قهوه خوب با عطر و طعم واقعی قهوه، باید تا جایی که می توانید از ورود دانه های قهوه به درون فنجان جلوگیری کنید تا هم دانه ها در دهان احساس نشوند و هم با مزه تلخ آن روبه رو نشوید. علاوه بر آن تمپ کردن موجب می شود تا دما و آب جوش به یک میزان در بین پودر قهوه پخش شود و قهوه یک دست تری داشته باشید.
4 نکته ی مهم برای استفاده از تمپر مت قهوه
- سعی کنید موقع تمپ کردن، به صورت یکنواخت این کار را انجام دهید تا یک طرف کم تر و یا طرف دیگر بیشتر تمپ نشود. استفاده صحیح از تمپر با اینکه یک چیز کاملا ساده به نظر میرسد اما تاثیر فوق العاده ای در رنگ و مزه قهوه دارد. اگر با قهوه ساز یا موکاپات قهوه تهیه میکنید، کافیست یک بار امتحان کنید و تاثیر آن را به خوبی مشاهده کنید. تمپ کردن یکی از راز های تهیه قهوه معطر است.
- استفاده از تمپر مت قهوه، علاوه بر این که به شما لذت نوشیدن یک اسپرسوی خوب را می دهد، می تواند از هدر رفتن پودر قهوه هم جلوگیری کند.
- هنگامی که دانه های قهوه به خوبی فشرده شوند آب گرم به شکل یکنواخت در پودر قهوه ی فشرده شده جریان پیدا می کند، که این امر باعث بهتر شدن طعم و بیشتر شدن عطر قهوه می شود و در کیفیت قهوه ی شما تاثیر زیادی دارد.
- اگر عمل فشرده سازی را با تمپر مت قهوه انجام ندهید باعث می شود فضای خالی بیشتری در پورتافیلتر بماند و آب سریع تر از دانه های قهوه عبور کند و به خوبی در سطح قهوه پخش نشود.
نحوه ی استفاده از تمپر مت قهوه
برای این کار باید دستگاه شما کاملا تمیز و خشک بوده و آن را بر روی یک سطح صاف بگذارید. در تهیه ی اسپرسوی تک شات حدودا 7 گرم و برای اسپرسوی دبل شات به 14 گرم پودر قهوه نیاز دارید، بنابراین باید پودر قهوه را به اندازه کافی در فیلتر بریزید و با یک انگشت روی قهوه را صاف کنید. سپس با استفاده از تمپر، آن را بکوبید. وضعیت قرار گیری بازو و مچ دست شما باید به شکل مستقیم و 90 درجه باشد تا نیروی کافی و یکسانی را به قهوه ی درون فیلتر وارد کنید. برای این که مطمئن شوید فشار وارد شده توسط بازوی شما به اندازه بوده است، نیاز به کمی تمرین دارید. پس اگر قهوه ی شما غلظت کافی را نداشت به این معنی است که نیروی کمی به آن وارد کرده اید.
4 ویژگی کلیدی در هنگام خرید تمپر مت قهوه
- جنس پایه ی تمپر مت قهوه تاثیر مستقیمی بر کیفیت و طعم قهوه ی شما دارد. استفاده از نوع پلاستیکی راحت و سریع است، اما معایبی هم دارد که می توان به از بین رفتن سطح صاف و کج شدن تدریجی آن اشاره کرد اما با چشم قابل مشاهده نیست. به دلیل سبک بودن جنس پلاستیکی آن، نمی توان نیروی مناسب و یکسانی را هنگام کوبیدن قهوه داشته باشید. اکثر باریستاهای با تجربه از تمپر هایی که از جنس فلز و استیل ساخته شده است، استفاده می کنند. مزایایی که این نوع نسبت به جنس های پلاستیکی دارند، کیفیت بالا و در نتیجه دیرتر خراب شدن آن ها است.
- در هنگام خرید باید به این نکته توجه داشته باشید که جنس دسته ی تمپر مت قهوه به اندازه جنس پایه ی آن مهم است که به دو نوع کالیبری و غیر کالیبری تقسیم بندی می شوند. در نوع کالیبری، دسته آن به پایه متصل نیست که این ویژگی باعث می شود نیروی وارد شده به تمپر، با فشاری که به پایه آن وارد می کنید یکسان باشد. توصیه ی ما این است که کافی من های تازه کار، از مدل کالیبری استفاده کنند، زیرا این مدل ها به میزان تقریبی 14 کیلوگرم نیرو نیاز دارند که این میزان، اندازه ی مناسبی برای آن ها است. طراحی نوع غیر کالیبری ساده تر است زیرا دسته و پایه ی تمپر مت قهوه، به یکدیگر متصل هستند که بیشتر مورد استفاده ی باریستاهای حرفه ای قرار می گیرد.
- یکی دیگر از نکات مهمی که باید در زمان خرید تمپر به آن توجه داشته باشید، انواع سطح یا سر آن است که به 4 نوع تخت، محدب، نیمه محدب و شیار دار دسته بندی می شوند.
سطح تخت
سطح تمپرهایی که صاف یا Flat هستند، به یک اندازه در زمان فشرده سازی با پودر قهوه تماس خواهند داشت. در کف این نو تمپر های قهوه هیچ برآمدگی یا شیاری وجود ندارد و کاملا یکدست و صاف هستند.
سطح محدب یا Curve
تمپرهایی که دارای سطح محدب هستند برای کافی من های با تجربه مناسب تر است زیرا این امکان را می دهد تا لبه های خارجی پودر قهوه ی داخل فیلتر را هم صاف کنند. چون حاشیه ی آن نسبت به قسمت داخلی، دارای ضخامت کمتری است، باعث نفوذ بهتر آب به داخل پورتافیلتر می شود. استفاده از این نوع، نیاز به مهارت کافی دارد زیرا میزان فشار به پودر قهوه ی اسپرسو باید یکسان باشد.
تمپر مت قهوه با سطح نیمه محدب
در نوع نیمه محدب، قسمت میانی آن صاف و قسمت بیرونی دارای کمی خمیدگی است که باعث می شود قسمت داخلی بیشتر فشرده گردد. C-Flat ها (نیمه محدب) ترکیبی از نوع محدب و صاف است.
سطح شیاردار (Ripple)
این نوع از سطح های تمپر، با ایجاد شیارهای دایره ای شکل بر روی پودر اسپرسو، فقط در توزیع بهتر جریان آب و کنترل حرکت آن کمک میکنند، و تفاوتی در کیفیت قهوه ی شما ندارند. به علاوه شست و شوی آن ها تا اندازه ای مشکل است. بنا بر این افراد کمی از این نوع استفاده می کنند.
- زمانی که شما می خواهید یک تمپر خوب و مناسب را تهیه کنید باید وزن و قطر آن را نیز در نظر بگیرید. اگر وزن آن زیاد باشد باعث خستگی دست شما می شود و اگر وزن کمی داشته باشد نمی توانید فشار مناسب و یکسانی را برای فشرده سازی به سطح پودر قهوه وارد کنید. در بازار دستگاه های اسپرسو ساز زیادی وجود دارد که بسته به نوع خانگی یا صنعتی آن، دارای پورتافیلترهای متفاوتی هستند. بنا بر این تمپرهای آن ها هم سایزهای مختلفی دارند. به طور معمول قطر پورتافیلترهای صنعتی 58 میلی متر و قطر پورتافیلترهای خانگی 51 میلی متر است، اما قطرهای دیگری هم وجود دارد که باید تمپر مت قهوه را با توجه به سایز و قطر پورتافیلتر خریداری شده، تهیه کرد.در نهایت انتخاب شکل، جنس و نوع تمپر به سلیقه، کارایی و راحتی شما در هنگام استفاده از آن بستگی دارد.
خرید تمپر و پیمانه قهوه مدل 51modular
تمپر مت و پیمانه قهوه مدل 51modular یک وسیله مناسب برای تِمپ انواع قهوه در پورتافیلتر هایی با ابعاد 51 میلی متری می باشد. جنس این محصول از پلاستیک فشرده است و دارای مقاومت قابل توجهی است که این امر باعث می شود تا وسیله مناسبی برای تمپ کردن سطح قهوه باشد. این محصول دارای قطر تمپر 51 میلیمتر و همچنین ارتفاع 8 سانتی متر می باشد.
جهت استفاده برای موکاپات هایی با ظرفیت 3 کاپ به بالا و ماشین اسپرسو های خانگی که معمولا قطر پرتافیلتر آنها 51 میلی متر است بسیار کاربردی است.
خرید تمپر مت قهوه مدل 1997
-
– تمپر مت قهوه
-
– از لوازم جانبی اسپرسو ساز
-
– برای قرار دادن تمپر فشردن قهوه
-
– با بدنه سیلیکونی
-
– ابعاد 15.5 × 13.5 × 5 سانتیمتر
خرید تمپر قهوه مدل wod51
مشخصات
-
تعداد1 عدد
-
وزن308 گرم
-
توضیحاتقطر 51 میلیمتر
-
مناسب دستگاه های خانگی
خرید تمپر قهوه مدل WS51
تمپر قهوه از مهم ترین ملزومات اسپرسو می باشد، تمپر مورد استفاده در بیشتر دستگاه های اسپرسوساز خانگی می باشد. وزن 320 گرمی WS51 باعث فشردگی و یکنواحتی مناسب و طعم بهتر اسپرسو شما می شود. این تمپر با دسته چوبی حس خوبی را در هنگام استفاده به شما منتقل می کند و در دو رنگ چوبی کرمی و چوب قهوه ای تولید می شود.
خرید تمپر مت گتر مدل YF-24 کد 4219
تمپر جزء یکی از لوازم جانبی مورد نیاز برای استفاده از دستگاه های اسپرسوساز حرفه و یا موکاپات هاست. به این ترتیب که پس از ریختن پودر قهوه در پرتافیلتر و قرار دادن آن روی مت تمپر آن را به وسیله تمپر صاف کرده و برای عصاره گیری به دستگاه متصل می کنیم. برند گتر نیز یکی از بهترین سازنده لوازم های جانبی اسپرسوساز است که از مرغوب ترین مواد اولیه لوازم خود را تهیه می کند.
قیمت تمپر مت قهوه مدل TS
-
جنس سیلیکونی
-
قابلیت چسبندگی به لبه سطوح و کابینت
-
کاربری خانگی و کافی شاپی
-
فضا برای قرار دادن تمپر و پرتافیلتر
قیمت تمپر قهوه اسپرسو مدل Copper-21
مشخصات
-
تعداد1 عدد
-
وزن275 گرم
-
توضیحاتقطر 51 میلیمتر
-
آبکاری مسی ضخیم
-
دسته چوب طبیعی
خرید تمپر قهوه مدل 51pl
تمپر 51pl محصولی مناسب برای تِمپ انواع قهوه در پورتافیلتر هایی با ابعاد 51 میلی متری می باشد. 51pl محصول از پلاستیک فشرده ساخته است و دارای استحکام و مقاومت قابل توجهی در برابر ضربه است که این امر باعث می شود تا ابزار مناسبی برای فشردن سطح قهوه باشد.
قیمت تمپر قهوه گتر مدل MT58-RG
مشخصات
-
وزن430 گرمابعاد: 9×6×6 سانتی متر
-
جنس سر تمپر از استینلس استیل
-
جنس دسته تمپر از استینلس استیل
-
لبه جانبی سر تمپر مدرج می باشد
-
دسته با رنگ آبکاری شده بسیار با کیفیت
-
کاربری خانگی و کافی شاپی
-
سایز 58 میلیمتر
خرید تمپر مت گتر مدل F21
-
تعداد1 عدد
-
وزن242 گرمابعاد:5×15×13.5 سانتی متر
-
کاربری خانگی و کافی شاپی
تمپر مت گتر مدل YF-21
- وزن
- ابعاد: 5×15×13.5 سانتی متر
- قابل شستشو در ماشین ظرفشویی
تمپر مت کد 101
-
وزن175 گرم
-
توضیحاتجنس سیلیکونی
-
کاربری خانگی
-
فضا برای قرار دادن تمپر و پرتافیلتر سایز 51
تمپر قهوه کد 203 (غیر اصل)
-
تعداد30 عدد
-
وزن350 گرم
-
توضیحاتجنس کف: فولاد با آبکاری استیل
-
جنس دسته: آلومینیوم
-
سایز: 51 میلی متر
-
مناسب برای اسپرسو سازهای خانگی
-
کشور سازنده: چین
تمپر قهوه مباشی مدل ME-TP69
-
تعداد1 عدد
-
وزن288 گرم
-
توضیحات– ساخته شده از پلاستیک فشرده و آهن ضد زنگ
-
– مناسب برای انواع دستگاه های خانگی
-
– قطر 51 میلیمتر
Temper یک دستگاه اسپرسو با کیفیت است که پودر قهوه را در یک دست فشرده می کند. این فرآیند باید قبل از استخراج قهوه انجام شود. ابتدا پودر قهوه را در صورت لزوم داخل فیلتر دستگاه اسپرسو بریزید ، سپس آن را کاملا با مزاج فشار دهید ، سپس آن را درون دستگاه اسپرسو قرار دهید. اگر پودر قهوه قرار داده شده در دستگاه قهوه به خوبی فشرده نشود ، آب به راحتی از طریق آن عبور می کند ، در نتیجه اسپرسوی با کیفیت بالا نخواهید داشت و عطر و طعم آن خوشایند نخواهد بود. بنابراین بهتر است با شخصیت فشرده شوید. همچنین ، سطح صافی که هنگام فشردن قهوه از طریق مزاج ایجاد می شود ، جریان آب را به صورت کاملاً یکپارچه در محفظه جریان می دهد و در نتیجه اسپرسو از هر نظر کاملاً مناسب و قابل قبول است. در حقیقت ، پس از تمام این توضیحات ، باید گفت که عمده استفاده از مزاج ، دادن زمان به آب برای ایجاد بهترین تماس با پودر قهوه است. برای کار با آن نیازی نیست که بیش از حد به خلق و خوی خود وارد شوید. فقط کمی پودر قهوه را از طریق مزاج فشار دهید. برای استفاده ، توصیه می شود از یک سطح صاف استفاده کنید تا بفهمید چه مقدار نیرو برای فشردن پودر قهوه لازم است و میزان فشار کاملاً کل سطح یکسان است. مزاج را به درستی در فیلتر فیلتر قرار دهید تا مشکلی ناهموار در پودر قهوه ایجاد نشود.
تمپر قهوه دهکده مدل 1007
- جنس بدنه:پلاستیک
- جنس درب:بدون در
- فیلتر داخلی:ندارد
تمپر قهوه گتر مدل جوفرکس MT51-ST
-
وزن405 گرم
-
توضیحاتجنس سر تمپر از استینلس استیل
-
جنس دسته تمپر از استینلس استیل
-
لبه جانبی سر تمپر مدرج می باشد
-
دسته با رنگ آبکاری شده بسیار با کیفیت
-
کاربری خانگی و کافی شاپی
-
سایز 51 میلیمتر
-
تکنیکال با قابلیت وارد کردن 8 تا 21 کیلوگرم نیرو
هنگام استفاده از دستگاه اسپرسو برای عبور آب از عصاره قهوه ، باید قبل از اتصال پورتافیلتر به دستگاه ، قهوه آسیاب شده فشرده شود ، که توسط یکی از دستگاه های باریستا به نام مزاج قهوه انجام می شود. قطر این دمای قهوه Jofrex 58 میلی متر است که باید متناسب با قطر درگاه فیلتر دستگاه استفاده شود. وزن کم است و شما می توانید با انتخاب زاویه و فشار مناسب ، که مربوط به مهارت های باریستا است ، به راحتی کافی قهوه را سفت کنید. این یک سخت کننده فنی قهوه است که فقط با فشار نیرو از 8 تا 21 کیلوگرم می تواند وارد فیلتر فیلتر شود. آویز مدل فنی جدید در دو سایز 51 و 58 با لبه های کالیبره شده به همراه دسته فلزی با وزن مناسب سخت شدن اسپرسو را برای شما آسان می کند. این مزاج به گونه ای طراحی شده است که کاملاً در دستان شما بنشیند ، در حالی که سرعت و عمل سرعت به راحتی انجام می شود. رنگ های جذاب استیل ، رزگلد ، طلایی ، مشکی براق ، مشکی ، زیتونی هر مصرف کننده ای را به خرید وادار می کند.
تمپر قهوه گتر مدل ارگونومی MT51-RG
-
وزن392 گرم
-
توضیحاتجنس کف تمپر از استینلس استیل
-
رنگ کف تمپر رزگلد می باشد
-
جنس دسته تمپر از استینلس استیل
-
لبه جانبی سر تمپر مدرج می باشد
-
دسته با رنگ آبکاری شده بسیار با کیفیت
-
کاربری خانگی و کافی شاپی
-
سایز 51 میلیمتر
تمپر قهوه ریکپس مدل 01
-
تعداد1 عدد
-
وزن136 گرم
-
توضیحاتتمپر جهت فشرده کردن قهوه در داخل کپسول recap
ممنون مطلب بسیار خوبی بود. تمپ کردن قهوه خیلی روی کیفیت قهوه تاثیر داره تا حد زیادی تلخی قهوه رو میگره.
واقعا ممنون خیلی کاربردی بود من تا حالا فکر میکردم تمپ کردن قهوه فقط برای زیبایه نمیدونستم رو کیفیت قهوه تاثیر داره.🤣🤣🤣
سلام امیدوارم حال و احوال خوب باشد
بنده یه سوال خدمت شما داشتم، بنده هر چقدر که موقع تهیه قهوه با موکاپات تمپ میکنم باز مزه قهوه تلخ می شود و دانه های قهوه باز وارد کتری قهوه جوش می شوند، مشکل از قهوه ساز هستش یا قهوه؟
پاینده باشید.
سلام و احترام
هر چقدر دانه های قهوه ریز تر باشند مقدار بیشتری وارد فنجان می شود و هر قدر درشت تر باشند، عصاره کمتری جذب میشه. باید به قدری ریز باشند که وقتی بین دو انگشت می مالید نه زیاد نرم باشه نه زیاد درشت که زیر انگشت بازه کنه ولی باید دانه ها زیر انگشت حس بشن در این صورت مناسب ترین اندازه قهوه رو دارید. تمپ کردن بیشتر به عصاره گیری بهتر کمک می کنه اما بیشتر از اون خود قهوه و اینکه چقدر برشته شده در طعم قهوه موثر هست.
سلام دوست عزیز، برای تهیه قهوه با موکاپات اصلا نباید قهوه رو تمپ کرد چونکه موکاپات حداکثر فشاری معادل 0.6 بار فشار تولید میکنه و اسم قهوهای که تهیه میکنه به موکا اسپرسو معروف هست. و تمپر برای دستگهای اسپرسوساز برقی استفاده میشه که از نیروی فشار 9 بار برای تهیه قهوه استفاده میکنه و حداکثر قدرت فشار در بعضی دستگاهها تا 20 بار هم میرسه ولی برای تهیه اسپرسوی استاندارد از فشار 9 با استفاده میشه و برای تمپ قهوه هم بسته به دستگاه بین هفت و نیم تا پانزده کیلوگرم فشار باید به تمپر وارد بشه و دستگاههایی هم وجود دارند که تا بیست و دو و نیم کیلو فشار برای تمپ قهوه لازمه ولی برای تهیه قهوه با موکا پات فقط قهوه رو داخل رو داخل بسکت ریخته و روی اونو با انگشت صاف کنید تا قهوه اضافی رو هم دور بریزید و اما اگه پودر قهوه داخل قهوه بالا میاد احتمالا قهوه مناسب دستگاههای برقی خریداری کردید، قهوه مناسب موکاپات به ریزی نمک هستش، پیشنهاد میکنم از فروشگاههایی که قهوه و دان قهوه میفروشند و آسیاب هم میکنند قهوه خریداری کنید و درخواست کنید قهوه تون رو برای مصرف موکاپات آسیاب کنند نه برای اسپرسو که مخصوص دستگاههای برقیست و برای موکاپات خیلی ریز هستش. پیشنهاد میکنم در یوتیوب ظرز تهیه قهوه بوسیله موکاپات رو مشاهده کنید، البته اگه انگلیسی بلدید بهتره آموزشهای انگلیسی رو مشاهده کنید چون مدیای آموزش قهوه به فارسی خیلی محدود و نا مطلوبه ولی اگر مجبور شدید در گوگل به فارسی «طرز تهیه قهوه بوسیله موکاپات» رو سرچ کرده و ویدئوهای سرچ رو که اکثرا در آپارات قرار داره مشاهده کنید. واسه هر مشکلی در دنیای مجازی آموزش درست و مفصل وجود داره ولی متأسفانه در ایران آموزش زبان بینالمللی انگلیسی نادیده گرفته شده. موفق باشید
مرسی اطلاعات مفیدی بود. من همیشه خودم آسیاب میکنم بیرون هرچقدر هم بگی برای موکا میخوام باز کارخودشونو میکنن.