ضرورت خرید ماکروویو
شاید تا امروز برای شما هم در هنگام خرید لوازم آشپزخانه این سوال شکل گرفت که چه تفاوتی بین مایکروفر و ماکروویو وجود دارد؟ بعضی از افراد این دو کلمه را به اشتباه به جای هم به کار می برند ولی نمی دانند که مایکروفر و ماکروویو با هم فرق دارد. خیلی از افراد میکروویو را به اشتباهی ماکروویو حساب می کنند. در اصل و با توجه به دستورهای زبان انگلیسی میکرو یا ماکرو به معنی “کوچک” و ویو به معنی “امواجی با تعداد نوسانات و یا همان فرکانس بالا ، با طول موج کوتاه” تلقی می شود.
این روزها در خانه ها و اکثر رستوران ها برای اینکه یک غذا گرم شود از مایکروویو و یا از آون توستر استفاده می کنند. با خرید ماکروویو شما به راحتی و در زمان کمی می توانید غذای خود را گرم کنید. در دکوراسیون آشپزخانه گذاشتن تمام وسایل لازم باعث می شود تا هم دکوراسیون شیک به نظر آید و هم بتوانید به راحتی غذای خود را درست کنید. امروزه تمام وسایل لازم برای پختن انواع غذا ها تولید شده است. پس اگر هر کدام از این وسایل را داشته باشید بدون هیچ مشکلی و در کمترین زمان قادرید تا یک غذای ایده آل برای خود و خانواده درست کنید. انواع مختلفی از وسایل برای پخت غذا و گرم کردن آن در بازار موجود است.
لیست قیمت 70 مدل ماکروویو پرفروش
پس اگر تصمیم دارید بهترین غذا را در خانه درست کنید می توانید از وسایله های مربوطه به آن و یکی از بهترین آنها یعنی مایکروویو را انتخاب کنید. با کمک این وسیله شما می توانید کیفیت غذا های خود را بالا ببرید به طوری که در زمان کم پخت انجام شده و از دست دادن ویتامین ها و مینرال ها هم کمتر است. مخصوصا ویتامین های محلول در آب مثل ویتامین C و B1 که به حرارت بالا حساس ترند، در مایکروفر بیشتر حفظ می شود. مایکروفر این مزیت را نسبت به جوشاندن دارد که بیرون رفتن ویتامین غذا در درون آب به هنگام پخت به حداقل می رسد و از این نظر می توان آن را شبیه به بخارپز کردن دانست.
روش استفاده صحیح از مایکروویو
هنگام پختن هر غذایی لازم است تا تمام قسمت های غذا حرارت یکنواختی ببیند پس امکان دارد در مایکروویو غذا به طور یکسان حرارت نبیند و میکروب هایی که مضرر هستند در قسمت هایی که به خوبی حرارت نداشته باقی بماند. برای این منظور که تمام بخش های غذا به خوبی حرارت ببیند باید شعله ها به طور یکنواختی به درون غذا نفوذ کنند. و این موارد بستگی دارد به عواملی همچون میزان غذا و ترکیب آن و رطوبت. بهتر است در هنگام پخت با مایکروفر غذا به قطعه های کوچک تقسیم شود. در مجموع تولید کنندگان مایکروفر درآن یک صفحه گردان و تعدادی فن های هم زن تعبیه کرده اند.
توصیه اهل فن این است که در فاصله های پخت، غذا حتما به انداره دو یا سه بار هم زده شود. غذا هایی که از فریزر خارج می شود قبل از قرار گرفتن در مایکروویو باید به طور کامل یخ آن ها آب شود زیرا آب، به راحتی ، اشعه مایکروویو را به خودش جذب می کند. اگر یخش هایی از غذا هنوز دارای یخ زدگی باشد، حرارت به طور یکسان به همه جای غذا نمی رسد و میکروب های مضرر و آلوده در آن باقی می ماند. در موقع خرید مایکروویو نیز دقت داشته باشید تا با بقیه وسایل دکوراسیون خانه هماهنگ باشد و مهمترین نکته بررسی کیفیت آن را می باشد تا بهترین مدل مایکروویو را خریداری کنید.
سوالات متداول در زمان خرید ماکروویو
چند مدل مایکروویو در بازار برای خرید موجود است؟
ماکروویو ها به چند مدل مختلف تقسیم می شوند مانند مایکروویو همراه با گریل، مایکروویو همراه با کانوکشن، مایکروویو سولاردام و مایکروویو توکار.
ظرفیت و حجم مایکروویو ها چه میزان می باشد؟
ماکروویو ها دارای حجم 20 لیتر تا 42 لیتر در بازار موجود هستند.
بهترین برندهای مایکروویو کدام یک می باشد؟
بهترین برندهای ماکروویو موجود در بازار را می توان به ترتیب به ال جی، فلر، پاناسونیک و سامسونگ اشاره کرد.
تفاوت های مایکروفر با ماکروویو
ماکروویو ها دارای امواجی با طول موج کوتاه هستند که قسمتی از طیف الکترومغناطیس مانند پرتوهای نور قابل مشاهده می باشد. در صنعت از این امواج با طول موج کوتاه برای پختن غذاها و فرآوری مواد غذایی استفاده می کنند و این امواج در زمان برخورد با یک ماده ممکن است منعکس، منتشر و یا جذب و یا منتشر شوند. مواد غیر فلزی مانند پلاستیک و شیشه این امواج را از خود عبور می دهند. مواد فلزی این امواج را منعکس و موادی که دارای آب (مثل غذاها) این امواج را جذب خود می کنند. فرکانس امواج بالا را می توان بین ۳۰۰مگاهرتز تا چند گیگاهرتز برآورد کرد و دارای برد بسیار کوتاه هستند ولی میزان نفوذ آن ها در مواد بسیار بالا بوده و حتی از ذرات گرد و غبار هم عبور می کنند.
در حال حاضر دستگاه هایی که با اسم ماکروویو به بازار عرضه می شوند دارای لرزاننده ی امواج و چند المنت هستند که مخصوص گریل و فر بوده و این دستگاه ها را به مایکروویو گریل دار مشهور ند. طراحی مایکروویو ها این گونه است که امواجی با طول موج کوتاه را درون خود حبس می کنند و هنگامی که در دستگاه را ببندید و آن را روشن کنید از آن ساطع می شوند.
مایکروفر به دستگاهی گفته می شود که باعث پخت غذا در یک دمای یکنواخت و محیط بسته انجام شود و همه بخش های غذا به شکل یکنواخت بپزد. ساده ترین مایکروفرها با گاز کار می کنند و کاربر به راحتی می تواند دما را بین ۱۰۰ الی ۲۵۰ درجه ی سانتیگراد تنظیم کند تا پخت همه قسمت های غذا به طور یکنواخت و یکسان انجام شود.
لیست قیمت 70 مدل ماکروویو پرفروش
تفاوت مایکروفر و ماکروویو را می توان از یک دیدگاه دیگر این چنین گفت که مایکروویو می تواند مواد غذایی را با کمک امواجی که طول موج کوتاه دارد و در زمان اندک درست کند ولی مایکروفر با توجه به داشتن المنت های گرمایی غذا را در مدت زمان نسبتا بیشتری از مایکروویو آماده کرده ولی مزیتی که دارد این است که به طور کامل غذا گرم و پخته شده در اصطلاح مغز پخت می شود.
نکات استفاده در مایکروویو
با وجود تحقیقات زیادی که انجام شده هنوز هیچ مدرک قابل موثقی مبنی بر داشتن ضرر در تشعشعاتی که از مایکروویو به مواد غذایی تابیده می شود اثبات نشده؛ پس تصور این که غذاهایی که با این دستگاه پخته می شود سرطان زا، نادرست است.
به شما پیشنهاد میکنیم که با خیال راحت غذایتان را با آن پخت کرده و میل کنید. شکل ظاهری، حجم و میزان رطوبتی که در ماده غذایی وجود دارد بر روی زمان و کیفیت حاضر شدن آن اثرگذار است. اگر این آپشن ها را در نظر نگیرید احتمال پخته شدن کامل بعضی بخش ها و پخته نشدن قسمت های دیگر بعید نیست. بهترین راه حل برای رفع این مشکل، کوچک گرفتن قطعات، برش زدن مناسب و ایجاد تعدادی سوراخ در مواد غذایی بزرگتر است.
بهترین و مناسب ترین ظروف برای استفاده در این دستگاه را می توان به آرکوپال، ظروف سرامیکی، پیرکس و بعضی ظرفهای پلاستیکی که دارای علامت مایکروویو هستند، اشاره کرد. ظروف فلزی و دارای فویل باعث ایجاد آتش سوزی و جرقه شده، ظروف پلاستیکی معمولی برای این کار غیرمناسب هستند زود آب میشوند. دقت داشته باشید که دیواره و ظروف با رنگهای فلزی ساخته نشده باشد.
مطمن شوید که در خراب نیست و کامل بسته می شود، از مهمترین نکات نداشتن خوردگی در واشر، نداشتن ضربه در بین جداره در و اتاقک ماکرووفر، به درستی کار کردن قفل و لولای دستگاه و…. است.
اگر به هر علتی جداره پلاستیکی که در بین در و اتاقک دستگاه یا همان لولا، یا شیشه موج گیر خراب شد به هیچ عنوان از دستگاه استفاده نکنید و خدایی ناکرده بدون تخصص لازم اقدام به دستکاری یا تعمیر شخصی نکنید. بهتر است در صورت لزوم به تعمیر، آن را به تعمیرکار زبده و با تجربه بسپارید تا با این کار اشعه ها به سلامتی و جیب شما آسیب جدی و بیشتری نزند. همیشه سعی کنید داخل اتاقک دستگاه را تمیز نگه دارید، غذاهای سوخته، پرت شده به اطراف و درون آن را به طور مرتب پاک کنید، به طور مستمر از درست کار کردن لبههای در و قسمت لولا مطمن شوید.
برای نظافت کردن، مخصوصا تمیز کردن واشر داخل درز گیر، به هیچ عنوان از اسکاچ زبر، سیم ظرفشویی و وسایلی که باعث خراش دادن یا مواد شوینده ای که باعث ایجاد خوردگی می شوند، استفاده نکنید.
برای اینکه محتویات غذا به اطراف پخش نشود بهتر است روی ظرف های خود را با درهای مناسب و اصولی بپوشانید اما هیچ وقت درب ها را محکم نکنید. زیرا این کار باعث خطر ترکیدگی و انفجار را دارد.
موارد استفاده از مایکروویو
اکثر ما فکر می کنیم از مایکروویو فقط برای پختن غذا یا در بعضی موارد دیگر برای گرم کردن باید استفاده کنیم. اما آیا شما می دانستید که از دستگاه مایکروویو می شود استفاده های دیگری هم کرد؟ در زیر به چند استفاده از این دستگاه با هم می پردازیم:
برای ضدعفونی کردن و از بین بردن بوی بد اسکاچ ظرفشویی
اگر بعد از اینکه ظرف ماهی خود را شستید، اسکاچ و یا اسفنج ظرفشویی تان بوی بد ماهی گرفت ، بهتر است آن را دور نیندازید. شما می توانید اسکاچ را در یک ظرف حاوی آب و آبلیمو( یا سرکه ) قرار دهید ، بعد آن را به مدت یک دقیقه در مایکروویو بگذارید. بعد از این زمان دستکش مخصوص آشپزی را به دست کرده و اسکاچ را خارج کنید. به همین راحتی اسکاچ به وسیله حرارت داخل مایکروویو کاملا ضدعفونی و بوی بد ان از بین می رود.
پخت مواد غذایی فقط در 10 دقیقه
شما به راحتی قادرید هر نوع ماهی، سبزی و سیب زمینی را در کمترین مدت زمان ممکن با این دستگاه آماده کنید. تنها برای سرخ کردن، آب پز، پختن و….. کافی است بر حسب نوع غذا مدت زمان مشخصی را برای دستگاه خود تنظیم کنید.
ضدعفونی تخته گوشت یا تخته سبزی
تخته گوشت را تمیز بشویید ، یک لیمو تازه یا آب لیموی روی آن بمالید ، بعد به مدت یک دقیقه در مایکروویو اجازه دهید تا حرارت ببیند و ضدعفونی شود.
پختن سیب زمینی به بهترین و ساده ترین شکل
مایکروویو قادر نیست سیب زمینی را برشته و کبابی کند ولی می تواند در مدت زمان 4 دقیقه آن را به خوبی بپزد. برای این کار بهتر است سوراخ هایی با یک چنگال در روی سیب زمینی ایجاد کنید و به ان فرصت دهید تا دو دقیقه در دستگاه بماند، کمی آن را بیرون آورده تا در ۶وای آزاد قرار گیرد و باز به مدت ۲ الی ۳ دقیقه در دستگاه بگذارید.
نرم کردن شکر قهوه ای
شکر را با کمی اب در یک ظرف پلاستیکی هم زده و سپس به مدت ۱۰ الی ۲۰ دقیقه در دستگاه ماکروویو قرار دهید.
نرم کردن عسل
در بیشتر موارد مشاهده می شود عسل بعد مدت زمان طولانی که در یخچال قرار می گیرد به حالت سفت در می آید که استفاده از آن مشکل است. برای بهتر و روان شدن عسل آن را به مدت ۳۰ ثانیه ( در برخی موارد ۱ دقیقه) در ماکرووفر قرار دهید.
حرارت دادن و پختن خمیر
برای پخت خمیر نان و یا هر خمیر دیگری بهتر است به مدت زمان حدود 15 دقیقه در مایکروویو به آن اجازه پخت دهید. خمیر را بعد از آماده شدن در یک کاسه بزرگ قرار دهید و روی آن را یک پلاستیک بکشید . 250 گرم آب درون یک کاسه ریخته و در پشت کاسه خمیر قرار دهید. بهتر است حرارت مایکروویو را تا حدی که امکان دارد، کم کنید. اجازه دهید خمیر به مدت 3 دقیقه حرارت ببیند ، کمی آن را خاموش کنید و باز به مدت 3 دقیقه و چند بار این کار را انجام دهید تا خمیر پف کند.
گرم کردن محصولات آرایشی و بهداشتی
برخی عادت دارند کرم های آرایشی خود را در جای خنک و یخچال بگذارند. گرم شدن یک کرم آرایشی ۱۵ تا ۲۰ دقیقه طول می کشد. اما به کمک این دستگاه می توانید در کمترین زمان وسایل و کرم های خود را گرم کنید.
برشته کردن سیر
اگر سیر برشته دوست دارید این کار با ماهی تابه ۴۵ دقیقه از وقت شما را می گیرد. اما این کار با مایکرووفر فقط ۸ دقیقه ای انجام می شود. برای این کار سر سیر را حبه کرده و داخل یک ظرف عمیق و کوچک بگذارید. 2 قاشق غذاخوری روغن زیتون و کمی فلفل و ۲ قاشق آب به آن اضافه کرده روی آن یک پلاستیک بکشید و ۷ دقیقه در دستگاه به آن زمان دهید. سپس مواد را با احتیاط بیرون آورده و بعد از سرد شدن آن را استفاده کنید.
کباب کردن غذاها
برای کم کردن زمان پخت سبزیجات هر کدام را به طور جداگانه در دستگاه طبخ کنید. برای مثال سیب زمینی در ۲ دقیقه و فلفل دلمه به مدت ۱ دقیقه برای سرو آماده است.
آب گیری از مرکبات به مقدار بیشتری
گرفتن آب یک لیمو شیرین یا لیمو ترش که از یخچال بیرون می اید بسیار مشکل است . اما برای سهولت در کار و گرفتن آب بیشتر ۲۰ ثانیه قبل آن را داخل مایکرووفر قرار داده و بعد آب گیری کنید.
برشته کردن نان و آجیل
با کمک این دستگاه برشته کردن در کمترین زمان و بهترین شکل انجام شود. برای اینکه این کار بهتر انجام شود بهتر است هر ۲ الی ۳ دقیقه یک بار ظرف را بیرون آورده و تکان دهید تا بهم نچسبند.
لیست قیمت 70 مدل ماکروویو پرفروش